Apple iOS 11 podporuje čtení NFC tagů

Apple iOS 11 podporuje čtení NFC tagů

V tomto příspěvku se dozvíte o novince ze světa NFC. Nová verze firmware iOS 11 bude podporovat čtení NFC tagů na telefonech iPhone 7 a iPhone 8.

Apple před pár dny na konferenci WWDC 2017 (The Apple Worldwide Developers Conference) uveřejnil, že nový firmware iOS 11 bude podporovat čtení NFC tagů a zpráv v NDEF formátu. To znamená, že telefony iPhone od verze 7 a novější budou schopny číst NFC tagy stejně, jako to umějí zařízení, které běží na platformě Android. 

                   

 

Jedná se o jeden z přelomových momentů, na který svět NFC čekal. Technologie NFC se doposud potýkala právě s problémem kompatibility se systémem iOS, to se nyní změní. Apple také na svých stránkách uveřejnil dokumentaci k vývojářskému jádru NFC, to si můžete prohlédnout např. zde

Zařízení, které budou čtení NFC podporavat, jsou dle dokumentaci tyto: iPhone 7, iPhone 7+ a připravovaný iPhone 8. Teoreticky by se mohli dočkat také uživatelé mobilní zařízení iPhone 6+, které je také na seznamu zařízení, jež se dočkají aktualizace a nového firmwaru iOS 11.

Co se týká data spuštění aktualizací, iOS 11 je v současné době ke stažení v beta verzi. Oficiální datum vydání se odhaduje někdy okolo vydání nového iPhone 8, tedy někdy v nejbližších třech měsících.


2017-06-09 12:25:27
comments powered by Disqus