NFC štítky a jejich využití v běžném životě

NFC štítky a jejich využití v běžném životě

Možná jste si pořídili nový telefon, dočetli se o integrované technologii NFC a nyní hledáte k čemu ji využít. Možná si kladete otázku, k čemu jsou NFC štítky vůbec dobré. Nebo Vás možná nebaví neustálé zapínání a vypínání funkcí telefonu a chtěli byste je nějak automatizovat.

Ať je Vaše motivace jakákoli, pokusíme se Vám v tomto článku poradit, jak mohou právě barevné NFC štítky přispět ke zjednodušení všedního života.

Cílem tohoto článku je představit základní možnosti využití NFC v domácnosti. Dalším možnostem se budeme jednotlivě věnovat v samostatných článcích.
 

Co je NFC štítek?

NFC štítek je ve své podstatě malá nálepka v různých barevných provedeních, ve které se ukrývá bezkontaktní NFC čip. Tento bezkontaktní čip nepotřebuje pro svoji funkci žádné napájení, je proto velmi malý, levný a může být umístěn téměř kamkoliv. Každý čip je vybaven unikátním identifikačním číslem a dle typu i určitou velikostí paměti na data. Díky těmto vlastnostem je vhodný pro řadu aplikací v mnoha oblastech našeho života.

Jaký je rozdíl mezi štítky z NFCmix.com a originálními SONY, SAMSUNG aj. štítky?


Kromě ceny a vzhledu není žádný. Výrobci telefonů se snaží navodit dojem, že pokud máte například telefon SAMSUNG, budou na něm fungovat pouze štítky SAMSUNG TecTiles, ale není tomu tak. Technologie NFC je univerzální a ve všech telefonech stejná. To znamená, že na jakémkoli telefonu Vám budou fungovat libovolné NFC štítky, tagy, nálepky, klíčenky apod. Pokud tedy přemýšlíte o zakoupení NFC štítků, nemusíte se fixovat na štítky stejné značky jako je Váš telefon. Koukněte třeba na naši nabídku, jistě si vyberete vhodné štítky s designem přesně dle Vašich potřeb a ještě ušetříte!
 

Automatizace funkcí v mobilním telefonu a přepínání profilů

Asi nejčastějším využitím NFC štítků mezi lidmi je přepínání profilů mobilního telefonu. Také Vás trápí neustálé večerní ztlumování zvuku, nastavování budíku, ranní obnovování denní úrovně vyzvánění, zapínání bluetooth v autě, jeho vypínání při opuštění auta. Chování telefonu musí každý z nás za den mnohokrát upravit, a hlavně na to nezapomenout. Není nic horšího než telefon zvonící v noci nebo uprostřed jednání.

Právě s tím může pomoci NFC. Pomocí specializované aplikace je možné nastavit přesný profil chování telefonu a tento profil spárovat s NFC štítkem, který si nalepíte například na noční stolek nebo do auta. K přepnutí profilu pak stačí přiložit telefon na NFC štítek a v okamžiku se nastaví předvolené chování. Právě v tuto chvíli přijdou vhod ty různobarevné obrázkové NFC štítky, které můžete na našem eshopu objevit. Každý z nich je určen pro jiný účel – vyberete si tak štítek s budíkem, autem, domkem nebo třeba univerzální jen s logem NFC.

Pokud si nevíte rady, zeptejte se nás na našem online chatu, který naleznete v pravém spodním rohu – právě pro Vás ho tu máme!

Využití NFC štítku nalepeného v držáku telefonu v autě. Po zasunutí telefonu se zapne bluetooth, zvýší jas a úroveň vyzvánění. Po odebrání telefonu se vše vrátí na původní hodnoty.
Využití NFC štítku nalepeného v držáku telefonu v autě. Po zasunutí telefonu se zapne bluetooth, zvýší jas a úroveň vyzvánění. Po odebrání telefonu se vše vrátí na původní hodnoty.
 

Jiná využití

Jak jsme již zmínili v úvodu článku, uvedenými možnostmi využití technologie NFC zdaleka nekončí. Velmi často se používá pro marketing, identifikaci osob, evidenci majetku, zvířat, vstupní, platební a jiné systémy. Těmto využitím se však budeme věnovat v jednotlivých článcích.

Posted in Novinky ze světa NFC Za oponou NFCmixu   2015-03-05 16:53:38
comments powered by Disqus