Google Pay nově dostupný na Slovensku

Google Pay nově dostupný na Slovensku

V tomto příspěvku se dozvíte více informací o nově zavedené službě Google Pay na Slovensku.

Google Pay je způsob platby s chytrým mobilním telefonem, ideálně s OS Android 4.4 a vyšší, kterým od března 2018 můžete platit v obchodech na Slovensku. Aktuálně tuto platbu podporují slovenské banky: Slovenská spořitelna, Poštovní banka, J&T Banka, mBank a 365 today's bank.

Hlavní podmínkou fungování je NFC čip, který musí být zabudován ve Vašem chytrém telefonu. Další podmínkou je také aplikace Google Pay, do které je třeba nahrát platební a kreditní údaje karet, které chcete používat. Výhodu mají uživatelé, kteří si již na platformě Google Play zakoupili jakoukoliv aplikaci prostřednictvím své platební karty. Vaše karta tak již je připojená a spárovaná s Vaším Google účtem a samotné nastavení aplikace Google Pay je pak pouze otázkou pár vteřin.

Výhodou samotného procesu placení je pak fakt, že při platbách do částky 20 EUR není třeba telefon odblokovat, stačí jej pouze přiložit k bezkontaktnímu terminálu. Naopak při platbách nad 20 EUR je již zapotřebí odemknutí telefonu a potvrzení předem zadaného konfirmačního hesla (otisk prstu, gesto, PIN kód či další formy zabezpečení).

Další výhoda spočívá v tom, že platby mohou probíhat i v režimu offline, Google Pay si totiž generuje několik platebních klíčů dopředu, nicméně offline plateb nelze využívat donekonečna. Když se zásoba klíčů zmenšuje, je zapotřebí být online aby si Google Pay opět vygeneroval klíče. Konkrétně se jedná o zhruba 5 až 10 klíčů.

Do aplikace Google Pay lze zároveň nahrát i více karet na jednou, ale před každou platbou lze zvolit právě jedna, ze které bude placeno. V současné chvíli lze pomocí služby Google Pay platit na více než 43 000 místech po celém Slovensku. Otázkou tak stále zůstavá, kdy bude možno využít služeb Google Pay i v České republice.

Posted in Novinky ze světa NFC 2018-04-30 11:33:33
comments powered by Disqus